You are here

Πίσω από τα φώτα

Τι συμβαίνει μέσα σε μια κουζίνα McDonald's;

Το εκπαιδευμένο προσωπικό μας έχει δεσμευτεί να προετοιμάζει τα προϊόντα μας, ακολουθώντας τα πρότυπα της McDonald's και εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας των Τροφίμων, που ορίζονται από τη Νομοθεσία. Όλες οι διαδικασίες ακολουθούνται, αξιολογούνται και αναθεωρούνται, προκειμένου να διατηρείται η ποιότητα των προϊόντων μας πάντοτε σε υψηλά επίπεδα.

 

Πλύσιμο χεριών

Στη McDonald's το πλύσιμο των χεριών αποτελεί σοβαρή υπόθεση! Το προσωπικό μας πλένει τα χέρια του τουλάχιστον μία φορά ανά 60 λεπτά και αυτό δεν περιλαμβάνει ούτε τις αλλαγές σταθμού εργασίας ούτε τα διαλείμματα. Τα χέρια πρέπει να πλένονται μέχρι τους αγκώνες με αντιβακτιριδιακό σαπούνι, βάσει μίας πολύ συγκεκριμένης και σχολαστικής διαδικασίας.

Ποιότητα λαδιού

Χρησιμοποιούμε μείγμα φυτικών ελαίων (κραμβέλαιο και ηλιέλαιο), για το τηγάνισμα των προίόντων μας. Η ποιότητα ελέγχεται καθημερινά με ειδικό όργανο μέτρησης ποιότητας του λαδιού, το οποίο ορίζει εάν το λάδι πρέπει να αποθηκευτεί ή να αλλαχθεί. Η συσκευή αυτή υπάρχει σε όλα μας τα εστιατόρια και ελέγχεται μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να επιβεβαιώνεται ότι είναι ακριβής και αξιόπιστη. 

Έλεγχος θερμοκρασίας

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων είναι η διατήρηση της αλυσίδας ψύξης από την ώρα της παραγωγής και της αποθήκευσης των προϊόντων στους προμηθευτές μας, μέχρι την μεταφορά και παράδοσή τους στα εστιατόρια McDonald's

Σε κάθε παραλαβή στα εστιατόριά μας, φροντίζουμε να ελέγχουμε τη θερμοκρασία θαλάμων του φορτηγού που μεταφέρει τις πρώτες ύλες μας, καθώς και τη θερμοκρασίας των ίδιων των προϊόντων.Τα προϊόντα μας αποθηκεύονται αμέσως μόλις παραλειφθούν στους κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους των εστιατορίων ενώ οι θερμοκρασίες τους ελέγχονται τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα! Επίσης, εφαρμόζουμε το σύστημα FIFO (First In First Out - Πρώτο Μέσα Πρώτο Έξω), προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα μας χρησιμοποιούνται με βάση την κοντινότερη ημερομηνία λήξης.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στα McDonald's φέρουν τις απαραίτητες και κατάλληλες επισημάνσεις από τους προμηθευτές στις συσκευασίες τους. Από τη στιγμή που μία συσκευασία ή υποσυσκευασία ανοιχθεί, εκτός από την ημερομηνία λήξης του, ελέγχεται και η δευτερύουσα διάρκεια ζωής, προκειμένου να διατηρείται φρέσκο και αναλοίωτο μέχρι να καταναλωθεί.

Διαρκείς έλεγχοι:

Οι Υπεύθυνοι Βάρδιας των εστιατορίων ελέγχουν συνεχώς τα συστατικά και τα προϊόντα της McDonald's προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η ποιότητά τους βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Επίσης, πραγματοποιούν ελέγχους και ρυθμίσεις στον εξοπλισμό, προκειμένου να διασφαλίζεται η καλή λειτουργία των μηχανημάτων. Μία φορά την ημέρα, γίνεται λεπτομερής καθαρισμός των μηχανημάτων και κάθε 4 ώρες τουλάχιστον, πλένονται και απολυμαίνονται όλα τα εργαλεία της κουζίνας. Επιθεωρήσεις Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων γίνονται απροειδοποίητα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε όλα μας τα εστιατόρια. Επιπλέον, στα πλαίσια των ελέγχων μας, πραγματοποιούνται ανεξάρτητες επισκέψεις "Mystery Shopper", κατά τις οποίες εξετάζονται 15 διαφορετικά κριτήρια, όσον αφορά στην ποιότητα των προϊόντων, την ταχύτητα και την ποιότητα της εξυπηρέτησης, καθώς επίσης και την καθαριότητα του εστιατορίου.

Έλεγχος θερμοκρασιών μηχανημάτων 

Όλα μας τα μηχανήματα ελέγχονται καθημερινά και παρακολουθούνται, ώστε να διατηρούν τις σωστές θερμοκρασίες ψησίματος και τηγανίσματος των προϊόντων. Σε περιπτώσεις αποκλίσεων, γίνονται άμεσα διορθωτικές ενέργειες, ώστε να ρυθμιστούν σωστά οι θερμοκρασίες των μηχανημάτων.

Η θερμοκρασία των πλακών του Grill ελέγχεται καθημερινά με ειδικό αισθητήρα και θερμόμετρο. Εφόσον βεβαιωθούμε ότι οι θερμοκρασίες είναι σωστές, ψήνουμε πλήρεις σειρές προϊόντων και ελέγχουμε τις εσωτερικές τους θερμοκρασίες, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι πληρούν τα Πρότυπα Ασφάλειας & Ποιότητας της McDonald's.

Στολές προσωπικού 

Κάθε εργαζόμενος έχει την δική του στολή McDonald's, η οποία πρέπει πάντα να είναι καθαρή και πλυμένη, προκειμένου να αποφεύγονται επιμολύνσεις στα τρόφιμα.

Οι Καλές Πρακτικές Υγιεινής τηρούνται από όλα τα μέλη του προσωπικού μας. Όποιοι εργάζονται σε χώρους παρασκευής και προετοιμασίας τροφίμων πρέπει να φοράνε καπέλο και ποδιά, ενώ κατά την προετοιμασία σαλατών και τοματών, καθώς επίσης και κατά τον χειρισμό ωμών προϊόντων, οι εργαζόμενοι φοράνε γάντια μιας χρήσης.

Το προσωπικό κουζίνας που εργάζεται στο γκριλ πρέπει να φορά πάντοτε γάντια μιας χρήσης όταν χειρίζεται ωμό κρέας. Επιπλέον, βάσει συγκεκριμένης πολιτικής της McDonald's, απαγορεύονται βραχιόλια, ρολόγια, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια σε χώρους παρασκευής και προετοιμασίας προϊόντων.